Recept:
Ingredienser:
Sockerkaka:
Fyllning:
- 2-3 st äpplen
- 2 msk strösocker
- 0.5 msk kanel
Utrustning du behöver:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Utrustning som är bra att ha:
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt. Smöra och bröa en rund ugnsform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Rör smör och socker, använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.
Tillsätt bakpulver och ägg och rör till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl och mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Rör inte längre än att det är blandat.
Häll smeten i den smorda och bröade formen. Bred försiktigt ut smeten så den är någorlunda jämnt fördelad.
Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel i en djup tallrik och lägg i äppelbitarna och rör runt tills äppelbitarna sugit upp så mycket som möjligt.
Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över - strö över kakan.
Grädda i 175°C i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter
att kommentera mitt inlägg :)